Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Kányád község portálja

RSS Twitter   

Falvaink

 
 

Hírek

 
 

SAPS-igénylés csak személyesen

haschiA szabályozásban nem, az eljárásban viszont némiképp módosult a területalapú támogatások igénylése: Hargita megyében ezentúl a gazdáknak személyesen kell benyújtaniuk a támogatási kérelmet a legközelebbi APIA-hivatalhoz.

Március 1. és május 15. között újból igényelhető a 2014-re vonatkozó területalapú támogatás, többnyire az elmúlt hét év alatt megszokott feltételekkel. "Mivel a 2014–2020-as országos vidékfejlesztési program még nem készült el, átmeneti évnek is tekinthetjük 2014-et. A szabályozásban nem történt semmilyen változás, ugyanazok a feltételek, mint eddig" - mondta el sajtótájékoztatón Haschi András, a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) Hargita megyei kirendeltségének igazgatója. Mint részletezte, a SAPS-támogatás igényléséhez legalább 1 ha megművelt szántó- vagy gyepterület szükséges - ahol a parcellák mérete nem lehet kisebb, mint 0,3 ha, szőlő és gyümölcsös esetében pedig 0,10 ha -, a legelőket pedig továbbra is le kell fedni állattal.

A korábbi évekhez képest egyedüli változás, hogy a támogatást igénylő gazdáknak ezentúl személyesen kell benyújtaniuk a kitöltött dokumentációt a lakóhelyükhöz legközelebbi APIA-kirendeltségnél. A kérések kitöltésében továbbra is segítséget nyújtanak a polgármesteri hivataloknál, közbirtokosságoknál vagy szakmai egyesületeknél.

Az igényléseket március 1. és május 15. között lehet benyújtani, a határidő lejártát követően pedig még további 25 napon keresztül - igaz, napi 1%-os büntetés árán, amit a támogatás értékéből vonnak le.

A 2007-2014-es támogatási időszakban egyébként több mint 300 millió euró érkezett Hargita megyébe különböző mezőgazdasági támogatások formájában.

forrás: 7hatar.ro

Ízelítő írásainkból

  • Falvaink

  • Honlapkészítés

Kosaras bál

A Kányádi Toró Tibor Általános Iskola pedagógusai az idén is megszervezt...

HonlapkeszitesHonlapkészítés elérhető áron

Read more

 
 

Fotógaléria

Ádám Gyula fotó...
Image Detail
Ége
Image Detail
Ége
Image Detail
Jásfalva
Image Detail
Szentlászló
Image Detail
Fülöp Lóránt fo...
Image Detail
Ön itt van: Home Hírek SAPS-igénylés csak személyesen