Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Kányád község portálja

RSS Twitter   

Falvaink

 
 

Hírek

 
 

img3Másképpen számítják ki ezentúl a támogatásra jogosult gázolajmennyiség mértékét, mint ahogy azt az ősszel még tudni lehetett. Az APIA-nak egy módosító dokumentumot kell kiállítania, a miniszteri rendeletben foglalt változtatásokat itt találja.

A Hivatalos Közlöny december 30-i, 842. számában jelent meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Miniszter 1493/2013 sz. rendelete az agrárgazdaságokban felhasznált gázolaj árának támogatását előíró szabályozás módosításáról. A rendelet felhatalmazza az APIA megyei központjait, hogy Javított előzetes beleegyezést bocsássanak ki azok számára, akik igényelték a gázolaj árának támogatását 2013-ra, illetve 2014-re.

A Mennyi is a gázolaj-támogatás? című cikkben ismertettük, hogyan állapítják meg a 2013-ra, illetve 2014-re az agrárgazdaságban elfogyasztott gázolajért járó támogatás összegét. Akkor azt írtuk, hogy külön kérvényekben kellett igényelni a tavalyi és az idei évre vonatkozó támogatást. Ezek alapján az APIA-központoknak előzetes beleegyezést kellett volna kiállítaniuk, meghatározva azt a gázolajmennyiséget, amelyért az állam által biztosított támogatás jár.

A most megjelent miniszteri rendelet változtat a támogatásra elfogadható gázolaj mennyiségének kiszámítási módszerén, és az említett hivatalokat az előzetes beleegyezések elkészítésére és érintettekkel való közlésére kötelezi. Az újonan bevezetett módosítások a következők:

  • 2013. október 10. és december 31. közötti időszakra megállapított, támogatásra elfogadott gázolajmennyiség nem lehet nagyobb, mint a 2013 év teljes időszakára kiszámított gázolajmennyiség 40%-a;
  • amennyiben a 2013 utolsó évnegyedében a ténylegesen felhasznált gázolajmennyiség kevesebb, mint amennyit a Javított előzetes beleegyezésben rögzítettek, a különbséget át lehet vinni az idei évre és megfelelően növelni a 2014 évre előirányzott, támogatásra jogosult gázolajmennyiséget;
  • 2014-re elfogadott, támogatásra jogosult gázolajmennyiséget az érdekeltek egy tételben vagy több részletben is beszerezhetik. A támogatás kifizetése az első három évnegyedre negyedévenként történik, egyik évnegyedi kifizetés sem vonatkozhat többre, mint a Javított előzetes megegyezésben 2014-re meghatározott gázolajmennyiség 30%-a.

A rendelet 2b számú melléklete tartalmazza a Javított előzetes megegyezés formanyomtatványát.

forrás: 7hatar.ro

Ízelítő írásainkból

  • Falvaink

  • Honlapkészítés

Kosaras bál

A Kányádi Toró Tibor Általános Iskola pedagógusai az idén is megszervezt...

HonlapkeszitesHonlapkészítés elérhető áron

Read more

 
 

Fotógaléria

Jásfalva
Image Detail
Czire Alpár fot...
Image Detail
Kányád
Image Detail
Fülöp Lóránt fo...
Image Detail
Czire Alpár fot...
Image Detail
Székelydálya
Image Detail
Ön itt van: Home Hírek Módosult a gázolajár-támogatás rendszere