Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Kányád község portálja

RSS Twitter   

Építsük együtt Európát!

Kányád, 2017. augusztus 10-13.

            Az elmúlt hétvégén Kányád községben az Európa a polgárokért, Testvérváros-program keretén belül leadott, Építsük együtt Európát! elnevezésű, az Európai Unió által finanszírozott, nyertes pályázat programjaira került sor. Kányád Község Polgármesteri Hivatala a 25 ezer eurós pályázatot hat partnerrel közösen valósította meg: Örkény (Magyarország), Daruszentmiklós (Magyarország), Stadt Wörth a.d.Donau (Németország), Breznicki Hum (Horvátország), Obec Mad - Nagymad (Szlovákia) és Krasnik (Lengyelország).

Az esemény négy napot foglalt magában, amely idő alatt előadásokra, kerekasztal beszélgetésekre, vitákra, kulturális, valamint sporteseményekre került sor. A programok lebonyolításában civilek, önkéntesek is segítetettek.

A projekt célja, hogy a projektben résztvevő partnerek közösen gondolkodjanak, arról hogy melyek azok a teendők, amelyek feltétlenül szükségesek, egy biztonságos és stabil jövő kialakításához, figyelembe véve, hogy milyen irányba halad Európa. Az egymás megismerése is fontos aspektusa a projektnek, ugyanis látni Európa sokszínűségét, a hasonlóságokat és különbözőségeket, hozzásegít egymás jobb megértéséhez és elfogadásához, amely Európa jövőjének záloga. Ezen célok eléréséhez előadások, kerekasztal beszélgetések, viták járultak hozzá. Ezeken az előadásokon körvonalazódott, hogy a különböző országok, hogyan látják Európa jövőjét, milyen lépéseket kell tenni az EU megmaradásának, további fejlődésének érdekében, érintve a közös eszmecsere, a közös gondolkodás és együttműködés révén. Egymás jobb megismeréséhez járultak hozzá a kulturális, sport és gasztronómiai programok, valamint a környéken lévő épített örökség meglátogatása.

A találkozó keretében együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a résztvevő partnerek a további hosszútávú együttműködés érdekében.

Meg kell erősítenünk a fiatalokban az európai identitás érzését, egyértelművé kell tennünk számukra az európai civilizációnak, valamint azoknak az alapoknak az értékét, amelyekre Európa népei ma a fejlődésüket kívánják építeni. Az EU által nyújtott lehetőségek tudatosítása segít megerősíteni az Európai Unióba vetett bizalmat. A kistelepülések jövőképe harmóniában kell legyen az európai jövőképpel, ezért fontos, hogy a települések vezetői figyelembe vegyék az Európában zajló folyamatokat.

Kányád község polgármesteri hivatalának eddig nem volt nyertes Uniós pályázata, így a mostani jó tapasztalatot jelent egy Európai Uniós projekt lebonyolítására, hogy a továbbiakban nagyobb tapasztalattal és eséllyel pályázhasson az Európai Unióhoz, amely elengedhetetlen a település fejlődéséhez. A projektet követően a Kányád községben élőknek és az ide látogató vendégeknek is jobb rálátása lesz az Európai Unió működésére, a partnerek segítségével megtanulják az Eu-s források lehívását.

Kányád, 2017. augusztus 14.

 
 

Fotógaléria

Szentlászló
Image Detail
Jásfalva
Image Detail
Jásfalva
Image Detail
Petek
Image Detail
Székelydálya
Image Detail
Székelydálya
Image Detail
Ön itt van: Home Let's build Europe 2017 Építsük együtt Európát!