Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Kányád község portálja

RSS Twitter   

Europe2017

Click to enlarge image 1.jpg 14 aug. 2017

Építsük együtt Európát!

Kányád, 2017. augusztus 10-13.

            Az elmúlt hétvégén Kányád községben az Európa a polgárokért, Testvérváros-program keretén belül leadott, Építsük együtt Európát! elnevezésű, az Európai Unió által finanszírozott, nyertes pályázat programjaira került sor. Kányád Község Polgármesteri Hivatala a 25 ezer eurós pályázatot hat partnerrel közösen valósította meg: Örkény (Magyarország), Daruszentmiklós (Magyarország), Stadt Wörth a.d.Donau (Németország), Breznicki Hum (Horvátország), Obec Mad - Nagymad (Szlovákia) és Krasnik (Lengyelország).

Az esemény négy napot foglalt magában, amely idő alatt előadásokra, kerekasztal beszélgetésekre, vitákra, kulturális, valamint sporteseményekre került sor. A programok lebonyolításában civilek, önkéntesek is segítetettek.

A projekt célja, hogy a projektben résztvevő partnerek közösen gondolkodjanak, arról hogy melyek azok a teendők, amelyek feltétlenül szükségesek, egy biztonságos és stabil jövő kialakításához, figyelembe véve, hogy milyen irányba halad Európa. Az egymás megismerése is fontos aspektusa a projektnek, ugyanis látni Európa sokszínűségét, a hasonlóságokat és különbözőségeket, hozzásegít egymás jobb megértéséhez és elfogadásához, amely Európa jövőjének záloga. Ezen célok eléréséhez előadások, kerekasztal beszélgetések, viták járultak hozzá. Ezeken az előadásokon körvonalazódott, hogy a különböző országok, hogyan látják Európa jövőjét, milyen lépéseket kell tenni az EU megmaradásának, további fejlődésének érdekében, érintve a közös eszmecsere, a közös gondolkodás és együttműködés révén. Egymás jobb megismeréséhez járultak hozzá a kulturális, sport és gasztronómiai programok, valamint a környéken lévő épített örökség meglátogatása.

A találkozó keretében együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a résztvevő partnerek a további hosszútávú együttműködés érdekében.

Meg kell erősítenünk a fiatalokban az európai identitás érzését, egyértelművé kell tennünk számukra az európai civilizációnak, valamint azoknak az alapoknak az értékét, amelyekre Európa népei ma a fejlődésüket kívánják építeni. Az EU által nyújtott lehetőségek tudatosítása segít megerősíteni az Európai Unióba vetett bizalmat. A kistelepülések jövőképe harmóniában kell legyen az európai jövőképpel, ezért fontos, hogy a települések vezetői figyelembe vegyék az Európában zajló folyamatokat.

Kányád község polgármesteri hivatalának eddig nem volt nyertes Uniós pályázata, így a mostani jó tapasztalatot jelent egy Európai Uniós projekt lebonyolítására, hogy a továbbiakban nagyobb tapasztalattal és eséllyel pályázhasson az Európai Unióhoz, amely elengedhetetlen a település fejlődéséhez. A projektet követően a Kányád községben élőknek és az ide látogató vendégeknek is jobb rálátása lesz az Európai Unió működésére, a partnerek segítségével megtanulják az Eu-s források lehívását.

Kányád, 2017. augusztus 14.


14 aug. 2017

Let's build Europe


 
 

Fotógaléria

Miklósfalva
Image Detail
Ége
Image Detail
Jásfalva
Image Detail
Jásfalva
Image Detail
Miklósfalva
Image Detail
Kányád
Image Detail
Ön itt van: Home Let's build Europe 2017