Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Kányád község portálja

RSS Twitter   

Hírek

 
 
2012. szeptember 30., vasárnap 00:00

A kisvízrendszerről egyeztettek Petek lakosaival

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Petek lakosaival egyeztettek Hargita Megye Tanácsának kisvízprogramjáról szeptember 11-én. A falufórumon György Sándor polgármester, a megyei tanács részéről Birtalan József alelnök, Tóásó László megyei tanácsos és Csurka Lajos, a kisvíz program felelőse ismertették a program aktuális részleteit.

Birtalan József alelnök a falufórumon hangsúlyozta: a megyei tanács fontosnak tartja a 300-nál kevesebb lakosú kistelepülések víz- és villanyellátását, amit a lakosok kéréseinek figyelembe vételével szeretnének megvalósítani. Tóásó László megyei tanácsos szerint a beruházás a helyiek életszínvonalának minőségét emeli, ugyanakkor pozitív gazdasági hozadéka is lesz.

Peteken a megyei tanács által az idei évre több mint 180 000 lej értékben jóváhagyott munkálatok során négy forrásbefogást újítanak fel, létrehoznak egy gyűjtőaknát, felújítják a víztartályt, amelyet klóradagolóval látnak el. Ebből az összegből biztosítják a 3020 méter vezetéket (amelyből  1587 méter fővezeték a befogásoktól a tartályig, 1434 méter elosztóvezeték a tartálytól a településig), illetve egy nyomáscsökkentő felszerelését.

A kányádi polgármesteri hivatal 28 000 lejes önrészéből kerítik be a forrásokat és a tartályt, biztosítják a védelmi zónát, valamint a klórozó működtetéséhez szükséges villanyáramot. György Sándor, Kányád polgármestere szerint Peteken az idei év folyamán befejezendő kisvízrendszert a helyi közbirtokosság fogja működtetni. 

Megjelent: 110879 alkalommal
Super User

Lorem ipsum

Webhely: joomlart.com
 
 

Fotógaléria

Kányád
Image Detail
Ádám Gyula fotó...
Image Detail
Ádám Gyula fotó...
Image Detail
Ádám Gyula fotó...
Image Detail
Jásfalva
Image Detail
Kányád
Image Detail
Ön itt van: Home Híreinkből A kisvízrendszerről egyeztettek Petek lakosaival