Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Kányád község portálja

RSS Twitter   

Falvaink

 
 

Hírek

 
 

Új ravatalozó Kányádon

Ravatalozót avattak Kányádon október 29-én, amely Hargita Megye Tanácsa és a helyi önkormányzat támogatásával valósult meg, összesen 153 ezer lej értékben. Jelen voltak a kányádi lakosok, Sógor Géza református lelkipásztor, Madarász Attila római katolikus plébános, Sándor György polgármester, Bálint László alpolgármester, valamint Borboly Csaba megyeelnök. Sógor Géza prédikációjában hangsúlyozta, hogy az épület útkereszteződésbe épült, de rendeltetésénél fogva is útkereszteződés, ahol a földi élet találkozik az örök élettel. György Sándor polgármester és Borboly Csaba megyeelnök beszédében egyaránt a létesítmény fontosságát emelte ki, ez a méltó végtisztesség helye. Borboly Csaba szerint a közösség fontos intézménye a ravatalozó, ezért támogatta ennek megépítését a megyei tanács.

– Nagy kihívás egy kistelepülés életében egy ilyen ravatalozó megépítése, de a kányádiaknak is sikerült. Az összetartozás érzése, az egymásra figyelés meghozta eredményét, és a jövőben is meg fogja hozni – mondta a megyeelnök.

Madarász Attila plébános rövid könyörgéssel emlékezett elhunyt szeretteinkre a közelgő halottak napja alkalmából, majd megszentelte a ravatalozót.


Írta:
Hargita Megye Tanácsa

Csíkszereda, 2013. október 30.

Ízelítő írásainkból

  • Falvaink

  • Honlapkészítés

Kosaras bál

A Kányádi Toró Tibor Általános Iskola pedagógusai az idén is megszervezt...

Abránfalva Abránfalva

A közeli Szabárcs-hegyen, a település legmagasabb pontján, állítólag Sze...

HonlapkeszitesHonlapkészítés elérhető áron

Read more

 
 

Fotógaléria

Szentlászló
Image Detail
Hlavathy Károly...
Image Detail
Petek
Image Detail
Ádám Gyula fotó...
Image Detail
Jásfalva
Image Detail
Czire Alpár fot...
Image Detail
Ön itt van: Home Kezdőlap kategória Új ravatalozó Kányádon